vineri, 19 februarie 2010

Marea rosie

Constat cu tristeţe că mai marii capitalişti ai ţării şi liderii lor numiţi pe funcţii au pus gând rău stângii româneşti. Şi cum distrugi această importantă formă de exprimare politco-socială decât prin dezbinarea partidului ce o reprezintă, măcinarea sa şi umplerea de cocalari gen Vanghelie sau Mazăre.
PSD nu mai este de mult un partid de stânga şi repugnă majorităţii populaţiei, deşi ideologia de stânga încă este prezentă în cultura noastră. Şi eu sunt un om de stânga, am tot scris şi spus asta. Nu este nimic rău să îmbrăţişezi aceste idealuri, dar nu mă regăsesc în PSD. Cel puţin nu în PSD-ul de astăzi. Cu oameni la Sibiu ca Cindrea şi Suditu şi camarila lor de foşti securişti şi activişti de partid, greu poţi să spui că eşti de stânga. Ei reprezintă extrema stângă: comunismul. Să nu facem confuzii. Partidul acesta şi la nivel naţional ne arată zilele acestea cât de corupt a ajuns până în măduvă. Nu cred în partide perfecte, dar PSD a decăzut atât de mult şi a devenit un partid aservit baronilor locali cu evidente programe, proiecte şi acţiuni de dreapta. Tot ceea ce spun pare a fi de stânga, dar tot ceea ce fac este de dreapta. Trădarea cauzelor stângii îi discreditează ca oameni şi ca partid.
Mă întreb oare mai avem şansa unui partid real de stânga în România sau Băsescu şi-a atins scopul distrugerii acestui partid din exterior? Iar despre Geoană, acolitul marilor capitalişti americani, ce a deturnat PSD spre un fel de partid democrat american, ce nu are a face cu stânga… of!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu