miercuri, 5 ianuarie 2011

NAPOLEON si religia

Enrique de Vicente era convins, dupa ce a citit romanul lui Javier Sierra Secretul egiptean al lui Napoleon, de faptul ca obiectivul lui Napoleon era de a inlocui catolicismul roman cu o noua religie de sorginte egipteana. In sustinea ideei vine cu argumente:
In cucerirea Europei, Napoleon a luat cu sine lojiile masonice militare, care au raspandit ideile liberale pe intreg continental si au avut o puternica influenta asupra elitelor, asa cum s-a intamplat in Spania cu faimosii afrancesados “cei dati cu francezii”.
Cele doua denumiri ale lui Napoleon, “Vulturul” si ”Steaua”, evoca in mitologia egipteana a Pheonixului (vulturul este una din ipostazele acestuia, care va fi reluata in simbolismul dolarului american) si a lui Sirius, astrul lui Isis.
Napoleon a ordonat eruditilor sau, intre altii abatelui Pichon, sa studieze amanuntit genealogiile, pentru a determina posibila supravietuire a sangelui regal Merovingian dupa caderea dinastiei. Aceste genealogii erau in mare parte aceleasi care apar in documentele Prioriei Sionului.
Unul din simbolurile cele mai importante ale merovingienilor, care a fost si emblem regala egipteana, era cel al albinelor. In mormantul lui Childeric I, fiul legendarului Meroveu si al tatalui sau Clodovic, s-au gasit trei sute de albine in miniature din aur masiv, parte a unui tezaur in care se abundau simbolurile ce faceau aluzie la puterea magica a regalitatii. Cand a fost incoronat ca imparat, in anul 1804, Napoleon a insitat ca aceste albine de aur sa fie cusute in imbracamintea pe care a purtat-o cu ocazia ceremoniei

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu