miercuri, 30 martie 2011
Biosenzorii
Biosenzorii, sau pe intelesul tuturor medicina intrun singur cip. Peste cativa ani, vizita la doctor s-ar putea sa nu includa reviste invechite, farmacii si exclamatii de genul "AAAAAA". Un cip implantat in corp va functiona ca un medic prezent permanent, detectand bolile intr-o faza incipienta si administrand medicamentele necesare direct in fluxul sanguin. Da da da.... stiu ca suna ca o fictiune prezenta intr-un episod din desenele animate.
Biosenzorii se folosesc deja cu succes in domeniul medical. Biosenzorii externi sunt folositi in camerele de urgenta ca si unitati de diagnostic, care indica imediat daca un pacient cu probleme cardiace trebuie sau nu trebuie retinut pentru ingrijiri ulterioare, prin testarea compozitiei sangelui individului. MicroChips testeaza un implant care permite administrarea medicamentelor pe termen lung, in functie de momentul zilei. Presedintele MicroChips crede ca tehnoligia va fi folosita in cel mult 10 ani: "traim vremuri foarte interesante. Umatorul pas este biosenzorul controlat manual, de la distanta care detecteaza si bolile acute, iar mai tarziu bisenzorul care va aproxima un organ artifical; va sesiza o anumita stare si va raspunde automat la aceasta, fara nicio interventie din exterior".
In prezent, biosenzorii din statiile de monotorizare ale mediului pot detecta compusi ai athraxului poate dura intre 12-24 de ore.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu