luni, 29 octombrie 2012

Despre aventura partid si educatia civica - partea I

O sa incerc in cateva cuvinte... mai multe cuvinte sa-mi exprim gandurile si trairile pe care le-am avut dealungul a doi ani alaturi de un partid, despre neplacura traire sa vad ca tinerii care vor sa faca ceva nu sunt remarcati, iar daca sunt remarcati nu sunt incurajati si tot asa. O sa incerc sa fac povestea pe trei episoade ca toata lumea sa inteleaga si poate sa aibe rabdare sa citeasca tot.
Dupa terminarea studiilor de licenta, dupa ce am sustinut lucrarea de licenta cu titlul "Alegerile locale si parlamentare ale anului 2008" am decis ca este momentul sa ma alatur unui partid politic, o decizie de inteles avand in vedere studiile terminate. Alaturi de colega si prietena mea am hotarat sa mergem sa vedem "oferta partidelor" pentru absolventii unor studii de specialitate. Am ramas profund dezamagite cand am vazut lipsa de importanta pe care ne-au oferit-o TOATE PARTIDELE din orasul Constanta, asa ca am decis sa mai amanam putin momentul unei decizii.
Dupa aproximativ 3 luni, o noua formatiune politica in peisajul romanesc si-a facut aparitia la Constanta iar, dupa ce am vazut componenta partidului am zis: "aici este locul meu" pentru ca este un partid tanar unde toti sunt noi in ceea ce priveste politica facuta, desi din facultate veneam unii dintre noi cu cunostinte teoretice, si, cel mai important lucru, un partid care nu se baza pe relatii, pile si cunostinte. Dupa cateva luni, presedintele tineretului municipiului Constanta a plecat alaturi de o mare parte din seniori, o plecare destul de linistita avand in vedere prea putinele publicatii in mass-media cu privire la acest incident. In luna martie am primit un telefon prin care eram intrebata daca vrea sa mai ma alatur echipei de tineret. Am ales sa incerc, am facut intalniri cu noul presedinte al tineretului de la muncipiu impreuna cu o alta colega, intalniri in care ne-am gandit cum sa aducem tineri care sa fie dispusi sa isi aloce o parte in timpul lor liber partidului. Ne-am convins prieteni, colegi de facultate sa ni se alature si uite asa ne-am strans in numar de 10-12 persoane.
Dupa cum ne-au invatat profesorii nostrii am pus la punct proiecte politice de interes pentru a ne face cunoscuti atat in municipiu cat si in judet, iar cum era vara ne-am gandit la jocuri pe plaja, la un campionat de fotbal intre tineri din celelalte organizatii ale partidului nostru, ne-am gandit la cateva seminarii pentru educatie civica dar, din pacate, aceste proiecte facute cum trebuie, cu analize swot, cu bugete si grupuri tinta, ne-au fost respinse cu toate ca bugetul era unul foarte redus: pana in 300 de lei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu