"Hundertwasser", Austria
Numele caselor este dat chiar de arhitectul genial care le-a proiectat. Acesta a realizat mai multe cladiri rezidentiale, dar si comerciale, iar toate ii poarta numele. "Casa Hundertwasser" din Viena a fost construita initial ca adapost pentru cei fara locuinta. In prezent, cladirea are dublu rol: de muzeu si rezidential.
Wonderworks", Statele Unite ale Americii
Este o cladire cu totul neobisnuita fiind... cu susul in jos. Este folosita ca parc de distractii in Florida si are peste 100 de jocuri interactive.
"Casa Astra", Germania
Amplasata in Hamburg, cladirea era, de fapt, o fabrica de bere, a carei etaje puteau fi miscate in sus si jos de-a lungul centrului acesteia. Din pacate, aceasta minunata constructie a fost distrusa cand o companie de racoritoare a cumparat-o. Pe acel loc se afla astazi o parcare mare pentru angajatii corporatiei.
"Casa... fara nume"
Casa inclinata la 135 de grade este mai putin cunoscuta si nu are un nume oficial. Singura informatie disponibila despre aceasta constructie bizara este ca a fost construita in Japonia si ca in prezent este locuita... de oameni.
"Casa care danseaza", Praga
Inaugurata in 1996 si construita in numai doi ani, casa a fost proiectata de arhitectul ceh, Vlado Milunic, si de cel canadian, Frank Gehry. Designul neconventional al acesteia a iscat multe controverse in randul publicului si al autoritatilor orasului. Cladirea a fost inspirata de dansul lui Fred Astaire cu Ginger Rogers si se numea initial "Fred si Ginger", ca tribut adus celor doi artisti.
"Cladirea Ripley", Statele Unite ale Americii
A fost numita astfel dupa fondatorul seriei de ziare "Ripley`s Believe it or not!" in care erau prezentate tot felul de lucruri bizare, dar adevarate. Cladirea a fost construita pentru a reflecta cutremurul devastator din 1812 care a masurat opt grade pe scara Richter.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu