joi, 25 februarie 2010

Filmul AVATAR are critici favorabile din partea VATICANULUI


Atât de multă tehnologie însă puţine emoţii umane reale, într-o lume a extratereştrilor extraordinar de bine concepuţi şi reprezentaţi", se arată într-un articol postat pe site-ul oficial al Vaticanului, despre cea mai nouă producţie cinematografică a regizorului James Cameron, "Avatar". Pelicula se bucură de un fantastic succes, cu încasări de peste 1,3 miliarde de dolari la nivel mondial realizate până acum, (ocupă locul doi în lume la capitolul încasări, după "Titanic").

Potrivit lui Gaetano Vallini, autorul articolului din L'Osservatore Romano, relevanţa filmului se regăseşte mai degrabă în impactul său vizual, decât în cel al istoriei, iar mesajul său este "undeva la mijloc".

"Totuşi, mult aşteptatul film al lui James Cameron, care va apărea în Italia pe 15 ianuarie, cu o lună mai târziu decât în restul lumii, nu dezamăgeşte fanii genului Science Fiction. De fapt, prin Avatar, cel mai scump film din istorie (peste 400 de milioane, inclusiv lansarea), magia cinematografului este reînnoită în întreaga sa putere imaginativă", se arată în recenzia din L'Osservatore Romano.

Experienţa 3D inovativă dublată de performanţa unei tehnici revoluţionare care capturează expresia chipului actorilor şi o transformă în animaţie digitală, aduce experienţa vizuală la niveluri nemaiîntâlnite, consideră Gaetano Vallini.

Şi articolul continuă în acelaşi ton, cu o descrirere destul de amănunţită a filmului "Avatar", inclusiv a istoriei acestuia, de la stadiul de proiect şi până la punerea în practică. "Regizorul nu a folosit tehnicile grafice deja cunoscute, ci a inventat altele. Iar rezultatul este fascinant".

Urmează o descriere a acţiunii filmului şi cu ceea ce încearcă să exprime James Cameron prin această peliculă. "[...]Totul se rezumă în cele din urmă la o parabolă imperialistă şi anti-militară[...]".

Concluzia articolului cu privire la filmul "Avatar"este că "fără îndoială cea mai mare valoare a sa este dată

de impactul vizual. Reprezintă o nouă frontieră a filmului SF, dacă mai era nevoie de una. Iar recordul încasărilor - care-i aparţine tot unui film al lui Cameron - Titanic (1997), ar putea fi depăşit. În plus, show-ul merită preţul plătit pentru bilet".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu