luni, 4 iulie 2011

Despre Bacalaureat - 2011

Hai sa analizam cum stau lucrurile dupa afisarea notelor la Bacalaureat.... de anul acesta. Nu merita sa certam pe nimeni pentru ca toti suntem de vina, de la parinte-profesor-elev-minister.... este un cerc vicios.... din care zau ca nu intelegi nimic pentru ca toti se cred nevinovati.
Vinovat este parintele care nu are o relatie bun cu copilul... vinovat este parintele pentru ca nu ii explica, de cand este micut copilul ce trebuie sa faca, care sunt valorile cele mai importante in viata (iar aici nu ma refer deloc la cele materiale!!!!), vinovat este parintele pentru ca este prea ocupat sa se intereseze de situatia scolara a copilului...
Vinovat este elevul... care nu isi mai da interesul fata de invatamant! Vinovat este elevul care lasa pe alta data invatatul! Vinovat este elevul care considera ca invatatul este numai pentru tocilari! Vinovat este elevul pentru ca se bazeaza pe "puterile" altora....!!!!
Vinovat este profesorul care nu mai invata, care nu este in stare sa promoveze un examen de titularizare! Vinovat este profesorul care ia spaga! Vinovat este profesorul care preda orice altceva... dar nu materia pe care este specializat! Vinovat este profesorul care nu isi motiveaza elevii!
Vinovati sunt cei ce nu alcatuiesc programa scolara cu seriozitate! Vinovati sunt toti cei care cred ca, atunci cand esti la putere, trebuie sa stergi tot ce a facul cel de dinaintea ta..! Vinovati sunt cei care ajung la putere si dau vina pe toti cei care au fost inaintea lor de insucces in implementarea politicilor! Vinovati sunt cei ce se afla la conducerea tarii pentru ca acorda Educatiei numai 2,5% din PIB! Vinovati sunt toti cei care il sustin pe Presedintele Romaniei: cei care vor sa traiasca bine sa plece din tara... in frunte cu tineretul.
Este un cerc vicios.... pentru ca nu exista comunicare intre societatea civila si cei aflati la putere! Chiar credeti ca nu s-a copiat la Bacalaureat? Chiar credeti ca acele camera de supraveghere au relatat tot adevarul? Ca nu a copiat nimeni? Este o batjocura... si imi asum cuvintele. Cei care au fost prinsi sunt o mica mica parte din cei care au copiat. Ce a vrut Ministerul sa arate??? Ce a vrut Funeriu sa arate? Ca sub conducerea lui.... nimeni nu misca, ca el a aratat adevarata valoarea a elevilor. Nimic mai adevarat... insa cei care au fost dati afara din examen sunt praf de stele aruncat in ochi.... au fost mult mai multi! Si stiu din ce cauza zic... pentru ca si anul asta .. cunosc persoane care au copiat la toate materiile... si stiti cum? prin rezolvari trimise de profesori... pentru ca stiau ca elevii nu sunt in stare sa rezolve exercitiile. Stau acum si ma intreb.... cum au picat totusi atati elevi?
Am gasit un comentariu interesant:

@Florin Bratu: lucrez în învăţământ. Dă-mi voie să te ajut:

-matematica (algebra) şi gramatica (morfologia) te ajută la dezvoltarea capacităţii de analiză;

-matematica (geometria) şi gramatica (sintaxa) îţi dezvoltă capacitatea de sinteză;

- geografia te ajută să te orientezi în spaţiu, istoria să te orientezi în timp, biologia să foloseşti scheme logice, etc.

De acord, atenţie, ÎN TEORIE . În practică doar te pune să memorezi nişte date (înălţimi la geografie, ani la istorie, formule la matematică, etc.) …date pe care le găseşti oricum pe net. Nici nu ai nevoie de manuale, doar de PC-uri conectate la net. Iar pe baza informaţiilor să-i dăm drumul la dezbateri şi problematizări.

Dar ştii unde e problema? Profesorii musiu… ar fi depăşiţi de situaţie

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu