vineri, 12 februarie 2010

Democratia, din tara noastra, si culoare roz


Presupun ca va intrebati de ce un blog roz... si ce legatura exista intre aceasta culoare si realitatea de astazi, cu atat mai mult ce legatura are cu democratia.
Democratia este pe buzele tuturor...toata lumea vorbeste despre ea fara sa stie exact ce inseamna. Voi incerca, pe cat posibil, sa explic aceasta notiune pe intelesul tuturor.
Democratia reprezinta regimul politic care garanteaza drepturile si libertatile cetatenilor ce ofera posibilitatea sa participe la guvernarea statului. Acest regim are la baza separatia puterilor in stat, pluralism politic, reprezentativitate, constitutionalitatea legilor etc.
Bun si acum ne intrebam, in Romania exista sau nu democratie? Din punct de vedere legal, regimul din tara noastra este democratic, semi-prezidential.
Eu vad democratia, din tara noastra, un comunism invelit intr-un ambalaj ce imita democratia. Ok... intr-un stat exista oameni care guverneaza si care sun guvernati. Democratia din tara noastra este ca un teatru de papusi... cei de la putere detin sforile "papuselelor"si ne manevreaza cum doresc ei, ne ofera la fiecare 4, 5 ani "pastile" cu ceea ce doresc ei pentru viitorul nostru, care ne fac sa vedem viitorul roz... ne fac sa visam la vremuri mai bune. Oamenii "politici" ne fac sa credem ca ei chiar se gandesc la binele tuturor, cumpara voturile prin pachetele cu mancare spunand: "atunci cand voi ajunge eu la putere voi avea grija ca aceste lucruri sa existe pe fiecare masa".
Gandindu-ma la toate lucrurile..... am ales culoare roz la blog... sa realizam realitatea in care traim si sa incercam noi sa schimbam ceva..... sa ne facem un viitor care sa aibe culoare roz

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu