duminică, 21 februarie 2010

Victor Ponta este noul sef al PSD


Până acum am glumit.... este timpul să mai vb şi de lucruri care ne interesează. Cine este noul sef al PSD? Vă voi expune, în rândurile de mai jos, câteva lucruri despre acesta.

Victor Ponta, social-democratul care a intrat în partid pe vremea lui Adrian Năstase pentru a-şi căpăta, în scurt timp, porecla "micul Titulescu", a fost, pe rând, procuror, secretar de stat şi ministru, iar mai nou este preşedinte al PSD.

Victor-Viorel Ponta s-a născut la 20 septembrie 1972, în Bucuresti, are doi copii şi se află la a doua căsătorie. Ponta este soţul eurodeputatului PSD Daciana Sârbu, fiica social-democratului Ilie Sârbu, vicepreşedinte al PSD şi ministru al Agriculturii în Guvernele Năstase şi Boc.

În 1995 devine absolvent al Facultăţii de Drept a Universităţii din Bucuresti. Opt ani mai târziu devine doctor în Drept Penal International.

Din 1998 până în 2002, Ponta a fost procuror în cadrul Parchetului de pe lânga Curtea Supremă de Justiţie, iar din octombrie 2002 este lector universitar la catedra de Drept Penal a Universităţii Romano-Americane.

Victor Ponta a fost procuror, în perioada 2001-2004. Activitatea ca procuror il face remarcat de Adrian Nastase, care îl aduce în Guvern, ca secretar de stat, sef al Corpului de Control al Guvernului.

În noiembrie 2002, este ales preşedinte al Tineretului Social Democrat, ocazie cu care Adrian Nastase remarca faptul ca poaspătul lider seamănă din profil cu Nicolae Titulescu şi devine astfel "micul Titulescu".

Ponta a deţinut, între 2004 si 2008, funcţia de deputat PSD de Gorj şi secretar al Biroului Permanent din Camera Deputaţilor şi a fost ministru delegat pentru Controlul implementării programelor cu finanţare internaţională şi urmărirea aplicarii Acquisului Comunitar.

El a fost, din septembrie 2006, vicepreşedinte al Biroului Permanent din Camera Deputaţilor. Se remarca în conflictele directe cu ministrul Justiţiei, Monica Macovei, legate de modul de numire a magistraţilor.

Ponta a obtinut un nou mandat parlamentar la alegerile din 30 noiembrie 2008.

În timpul guvernului PDL-PSD a fost ministru-delegat pentru relaţia cu Parlamentul.

El a fost purtător de cuvânt al campaniei prezidenţiale a lui Mircea Geoană, în toamna anului 2009.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu